Oyun Terapisi

Oyun Terapisi İzmir

Deneyimsel Oyun Terapisi

Çocuk oyun yardımı ile büyür ve gelişir. Peki Oyun terapsi nedir ? Nasıl yetişkinler çalışarak yaşamlarını kazanıyorlarsa, çocuklar da kişilik, beceri ve zeka bütünlüklerini oyun oynayarak geliştirirler. Oyun oynayarak ilgilerini keşfeden ve geliştiren çocuk, bunu yaşantısına uyarlayarak meslek ve özel yaşamında mutlu ve başarılı olabilir. Oyun oynamayan veya az oynayan çocuğun ruhsal sağlık gelişimden şüphe edilir.

Oyun Terapisi, Çocukların, oyunları ve oyuncakları kullanarak , uzman bir çocuk psikoloğu ve oyun terapisti gözleminde, kendilerini doğal bir şekilde ifade ettikleri terapi yöntemidir. Oyun terapisi sürecinde, çocuklar kendi içlerinde mücadele ettikleri duygusal deneyimlerini yansıtan oyunlar yaratırlar. Çocuklar oyunlarında özel oyuncaklar seçerek içsel çatışmalarını yansıtan önemli konuları (kardeş kıskançlığı, anne baba ayrılığı, aile içi çatışmalar, korkular) tekrar canlandırırlar.

Çocuk psikoloğu , Oyun terapisinde çocuğun kişiliği ve potansiyeline göre yönlendirici veya yönlendirici olmayan şekilde terapiyi şekillendirir. Yönlendirici terapide çocuk psikoloğu sorun olan davranışın yerine, oyun eşliğinde ödül sistemi yardımıyla daha olumlu düşünce ve davranışların geliştirilmesini sağlar.

İzmir oyun terapisi  yöntemlerini uygulayan psikologlar olarak bu yönlendirici olmayan oyun terapisinde çocuklarımız doğal oyun ortamında çocuğun kendini ifade edebilmesi açısından oyunu çocuk yönlendirir.  Çocuklar, oyun terapisi yolu ile gerginlik, hayal kırıklığı, öfke, korku, saldırganlık,güvensizlik,çatışma, kıskançlık gibi duygularını dışa vurur, bu duygularla yüzleşirler.Terapi süresince bu duyguları kontrol etmeyi ve terk etmeyi öğrenirler.

Oyun Terapisinin Faydaları

  • Oyun gelecek için bir rol provasıdır.
  • Çocuğun fantezi ile gerçek arasındaki alanı keşfetmesine yardımcı olur.
  • Bilişsel ve sosyal deneyim sağlar.
  • Çocuğun yetişkinlerden öğrendiği beceri ve davranışları taklit etme olanağı bulmasını mümkün kılar.
  • Korku ve kaygı uyandıran durumların anlamını keşfetmek ve korkuları oyunda sembolize ederek bunların üstünde kontrol sağlamayı öğrenebilmek gibi imkanlar sağlar.

Çocukların çatışmalarına, korkularına ve kaygılarına kısaca iç dünyalarına oyunla girilir. Çocuklar ve ergenler bilinç dışı olarak söze dökemedikleri çatışmalarını terapi odasında terapiste yansıtacak durumlar yaratırlar. Terapist bu duruma bazen oyunu tamamlayacak basit bir yorum katar, bazen de belli bir konuya dikkat çekebilir. Ama her zaman esas olan çocuğun adımlarını takip etmektir. Çocuk terapistle özdeşleşerek merak ve kendine yönelik düşünme kapasitesini geliştirir.

Oyun terapisi, her çocukta etkili olmakla birlikte, özellikle; konuşma ve okuma sorunları olan; dikkat eksikliği tanısı konulmuş; kayıp ve yas yaşayan; duygusal, fiziksel ya da cinsel tacize uğramış; ya da ailenin dağılması,boşanma gibi nedenlerle ruhsal sorun yaşayan çocuklarda oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.

Çocuk psikoloğu, oyun terapisi sürecinde ebeveynlere de evde oyun terapisi sürecini öğretir ve geri bildirimleri değerlendirir.

Oyun Terapisi Ücretleri

Oyun terapisi ücretleri ve  uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi için lütfen merkezimizi arayarak konusunda gerekli tüm eğitimleri almış ve deneyimli oyun terapisti yada psikoloğumuzdan bilgi alınız.

Detaylı bilgi için : (232) 336 36 84 – 533. 328 62 72

Randevu Al